ניתוחי לב

בריאות הלב זה לא משחק! בחרו נכון –
המרכז לטיפול ואבחון בעיות לב!

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו ונחזור אליכם בהקדם

ניתוחי הלב הם הפרוצדורה האגרסיבית ביותר שניתן לבצע על מנת לטפל בלב ופונים אליהם במצבים קיצוניים או לאחר שנסיונות הטיפול האחרים כשלו. פעמים רבות מצב הלב רע מאוד ולא ניתן לטפל בו על ידי טיפולים אחרים כמו תרופות למחלות לב או צנתור ויש צורך בניתוח לב.

ניתוחי הלב בדרך כלל באים לתקן פגמים אנטומיים או חסימה באחד העורקים הכליליים וחשוב לזכור שלעומת טיפולים אחרים, ניתוחי לב נחשבים למסוכנים ביותר, וקיים סיכון רב הנובע מההרדמה, הניתוח עצמו וההתאוששות.

ניתוחי מעקפים

אלה ניתוחים שכיחים ביותר שבאים לתקן חסימה באחד מכלי הדם הכליליים. במהלך הניתוח לוקחים עורק מאזור אחר בגוף (בדרך כלל ברגל) ובעזרתו מבצעים מעקף שמאפשר להחזיר את אספקת הדם לשריר הלב. זהו ניתוח מורכב ביותר המבוצע רק במקרים שאי אפשר לטפל בצינתור או בדרכים אחרות.

ניתוחים להחלפת מסתמים

אחת הבעיות הנפוצות בלב היא פגיעה מסתמית, המתבטאת בהיצרות מסתם הלב או בדליפה שלו. במקרים כאלה יש צורך לבצע ניתוח להחלפת המסתם, שבמהלכו משתילים בלב מסתם תותב.

באמצעות הניתוח הזה ניתן להציל את הלב מפני התדרדרות במצב ואפשר לשפר את תפקודו בצורה משמעותית. כיום מבצעים את רוב הפרוצדורות להחלפת מסתמים באמצעות צנתור, אך עם זאת החלפת מסתם בלב בניתוח הוא מצב שכיח ביותר.

ניתוחים לתיקון מומים אנטומיים

במקרה של ילדים, שכיחים מאוד ניתוחי לב לתיקון מומים אנטומיים שונים. מומי לב בילדים נגרמים על רקע בעיה בהתפתחות העוברית שכתוצאה ממנה נגרמה בעיה אנטומית בלב. קיימים סוגים שונים של מומי לב מולדים, ובאמצעות ניתוח ניתן לתקן את הפגם האנטומי ולשפר את מצב הלב.

לא תמיד ניתוחי הלב מתקנים אותו בצורה בצורה מושלמת, אך ברוב המקרים מצבו משתפר. תיקון הלב מתבצע לפעמים בסדרת ניתוחים, כאשר בכל שלב מתקנים חלק אחר מהלב הפגוע עד שמגיעים לתיקון סופי.

הסיכון בניתוחי לב

בדומה לכל פרוצדורה פולשנית גם בניתוחי לב קיים סיכון רב, הנובע מהניתוח עצמו מההכנות ומתהליך ההחלמה והשיקום הארוך.

  • סכנות ההרדמה – ניתוח לב מבוצע כמובן תחת הרדמה מלאה שטומנת סכנות שונות. במהלך הרדמה ארוכה קיים סיכון, במיוחד כאשר מדובר באנשים עם בעיות לב ובעיות בריאותיות נוספות.
  • חיבור למכונת לב ריאה – פעמים רבות ניתוח הלב מתבצע תוך חיבור למכונת לב ריאה המאפשרת להמשיך את הזרמת הדם לגוף בזמן תיקון הלב. זהו כמובן מצב הכולל סיכונים מסויימים ויש לקחת זאת בחשבון.
  • דימום – הלב כולל מערכת כלי דם מסועפת ובמהלך ניתוחי לב קיים סיכון מוגבר לדימום מכלים אלו. פעמים רבות יש להתגבר על דימומים שונים במהלך ניתוח לב, הגורמים לאיבוד דם, הארכת הניתוח והגברת הסיכון לסיבוכים נוספים.
  • זיהום – בדומה לכל ניתוח גם ניתוחי לב כוללים סכנה גדולה של זיהום. אחרי הניתוח, חיידקים שונים יכולים להתיישב על הצלקת או להגיע לזרם הדם ובכך לסכן מאוד את החולה ואף לגרום למוות. למרות אמצעי ההגנה הרבים בהם משתמשים המנתחים והשימוש באנטיביוטיקה לאחר הניתוח, זיהום הוא תופעה שכיחה ביותר לאחר ניתוחי לב.

מתי מבצעים ניתוחי לב?

ניתוחי לב הם האופציה האחרונה בטיפול בפגיעות לב שונות, ובדרך כלל פונים אליהם אחרי שהטיפולים המקובלים לא צלחו. בשל הסיכונים הרבים של ניתוחי הלב, ברוב המקרים הרופאים יעדיפו לטפל במחלות לב קשות באמצעות צינתור ורק במקרים קיצוניים או במידה והטיפול לא הצליח לפנות לניתוח. ולכן, חשוב מאוד לבצע את כל הבדיקות האפשריות לפני ניתוח הלב ולנסות את כל הטיפולים הקיימים, שכן מדובר בפרוצדורה מסובכת מאוד שעדיף להימנע ממנה.

מכון שיקום לאחר ניתוח לב
המרכז לטיפול ואבחון בעיות לב

המרכז לטיפול ואבחון בעיות לב מתמחה במתן מידע בתחום טיפול ואבחון בעיות לב, כל מה שרציתם לדעת על טיפול ואבחון בעיות לב במקום אחד. המרכז מופעל על ידי צוות של אנשי מקצוע בחירים. לרשות המרכז מגוון רחב של מקורות מידע איכותיים, המיועדים להגיש לכם מידע ברור ונגיש.

072-3341176
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!