בעידן הנוכחי, מיותר אולי לציין, האפליקציות השונות מעצבות את חיינו במידה לא מבוטלת. אבל האם יש גם אפליקציות שבכוחן להציל חיים, לא פחות? אפליקציה ישראלית חדשה, שזכתה לסיקור משמעותי לפני מספר חודשים בארץ ובעולם, עונה לשם CathMaps+, והיא האפליקציה הראשונה המיועדת לחולי לב בעולם, עם דגש על אילו שצריכים לעבור טיפולים מסוגים שונים. הנה כל מה שצריך לדעת על השירותים שמציעה האפליקציה, יתרונותיה והדרכים להורדתה.
מה מאפשרת האפליקציה?
אפליקציית CathMaps+ פותחה על ידי דני אוברמן, קרדיולוג ישראלי, והיא עומדת בתקנים הנדרשים על ידי משרד הבריאות האמריקאי. אוברמן עצמו, שעלה לישראל מאוסטרליה ב-1975, מחזיק בהיסטוריה פרטית של אירוע לב, אותו עבר בשנת 2013.
תוך שהוא מודע לקשיים המרובים הכורכים בחיים בקבוצה זו, הוא החליט לפתח כלי שבכוחו לסייע במידה לא מבוטלת לחולי הלב, שמספרם בעולם, חשוב להדגיש, רק עולה משנה לשנה. אם ניקח לדוגמא את ארצות הברית, הרי שבה לוקים בהתקף לב לא פחות מכ-715,000 אמריקאיים: מרביתם (כ-525,000) חווים התקף לב ראשון, בעוד שליתר מדובר בהתקף חוזר. גם בישראל המגמה היא מגמת עלייה, עקב מגוון רחב של גורמים.
ברמה המעשית, האפליקציה לוקחת על עצמה מספר תפקידים עיקריים, שהמכנה המשותף שלהם הוא אחד: להעניק לחולי לב, בכל רחבי העולם, את המידע והסיוע לו הם נזקקים, ואשר בכוחו אף להציל את חייהם. כך, לצד מידע כללי על מחלות הלב וסיבוכיהן, ניתן למצוא – וזה החידוש העיקרי כאן – מידע מותאם אישית לחולה הלב.
השימוש המעשי העיקרי של האפליקציה נוגע למאפיין חשוב במיוחד של כל טלפון חכם כיום: שירותי המיקום שלו. בהליך פשוט ביותר, הרי שבמקרה של אירוע לב, חלילה, יכול החולה לקבל הוראות הגעה ליחידת הצינתור הקרובה ביותר במדינה בה הוא נמצא. המיידיות במצבים אלה, מיותר אולי להדגיש, היא אחת ממילות המפתח. האפליקציה תציג את המידע הזה במרבית חלקי העולם, בהתבסס על יישומים פופולאריים דוגמת Google Maps או תוכנת הניווט Waze. האפליקציה מאפשרת גם ליצור קשר עם אותם מרכזים רפואיים בלחיצת כפתור, אופציה חשובה ביותר גם כן.
מידע אישי בלחיצת כפתור
מאפיין אחר של האפליקציה הוא היכולת שלה לאגד בתוכה מידע חשוב על מצבו של המטופל הספציפי, כפי שבא לידי ביטוי בגישה לרשומות הרפואיות שלו. כיאה לרגישות העניין, הגישה למידע האישי נחשבת למאובטחת, והיא מותנית בהסכמתו של המטופל. בנוסף על כך, ניתן לשלוח לרופא המאבחן את המידע הרלוונטי באמצעות דואר אלקטרוני, עוד טרם ההגעה לטיפול. גם בפעולות אלה, מיותר להדגיש, יש חיסכון משמעותי בזמן. את המידע ניתן גם לעדכן לאחר כל טיפול, בתהליך פשוט. אפשר, לצורך זה, להיעזר גם באתר האינטרנט המשלים את האפליקציה.
כך מורידים את האפליקציה
בסך הכול, ניתן לראות שאפליקציית CathMaps+ כוללת בתוכה כלים מועילים במיוחד: היא פשוטה מאד לשימוש, מהירה וכוללת מידע אמין, לו אחראיים מומחים בתחום. כך, למשל, העיד ד"ר ג'ק סטרו, קרדיולוג בכיר מהמרכז הרפואי בניו ברונזוויק בניו ג'רזי (שאף סייע בפיתוחה של האפליקציה), על כך שהוא מעודד את הקולגות שלו להשתמש באפליקציה כחלק מהותי מהטיפול שהם מעניקים.
עם זאת, נכון לעכשיו זמינה האפליקציה בשפות האנגלית והספרדית בלבד, כאשר הצפי הוא שבמהלך השנה צפויות להיכנס לתמונה שפות נוספות. לא ברור אם עברית תהיה ביניהן. האפליקציה ניתנת להורדה בתשלום, כאשר היא זמינה למרבית מכשירי האייפון והאנדרואיד. משקל האפליקציה על גבי הטלפון החכם עומד על 4.7 מגה בייט.