אי אפשר לעמוד בפני הנימוחות והטעם של עוגיות טחינה. הן כל כך פשוטות להכנה וכל כך טעימות. הטחינה היא באופן כללי מאכל מאוד בריא שטוב לצרוך, אז למה לא להמתיק אותה קצת, לאפות אותה ולאכול אותה גם בבוקר יחד עם הקפה?
ממה עשויה טחינה? מהן הסגולות הבריאותיות שלה ומה הכוח הרפואי שלה? רוצים מתכון מנצח לעוגיות טחינה משובחות ללא תוספת סוכר? המשיכו לקרוא!
מהי טחינה?
טחינה היא למעשה מחית של זרעי שומשום. טחינה היא מרכיב חשוב בחלווה ובחומוס והיא מלווה מאכלים רבים במזרח התיכון, בצפון ומרקח אפריקה ובאגן הים התיכון. ישנם שני סוגי טחינה – טחינה מלאה וטחינה רגילה. הטחינה המלאה עשויה מגרגרי שומשום שלמים יחד עם הקליפה שלהם ואילו הטחינה הרגילה עשויה מאותם זרעי שומשום אך ללא הקליפה שלהם.
הטחינה נחשבת למזון בריא משום שהיא עשירה בשומן בלתי רווי, בסידן, חלבון ומינרלים נוספים, כמו כן היא גם דלת פחמימות. ומאיפה מגיע השם טחינה? – ובכן, השורש של המילה ״טחינה״ הוא טח״ן, כמו הטחינה שעוברים גרגרי השומשום.
תרבות הטחינה בישראל
בעבר הטחינה הייתה פופולרית בעיקר אצל התושבים הערבים של המדינה ואצל תושבים יהודים ממדינות המזרח התיכון. בסביבות שנות השמונים, הטחינה התחילה להיות יותר ויותר פופולרית בישראל. בשנת 1988 הוקם המפעל של טחינת הנסיך המוכרת ובשנת 1989 הוקם המפעל של טחינת אל ארז האהובה. בשנת 2012 אדם ישראלי ממוצע צרך בסביבות 5 קילוגרם של טחינה בשנה, ופר נפש, ישראל נחשבת לצרכנית הגדולה ביותר בעולם של שומשום.
הסגולות הרפואיות של הטחינה
טחינה היא אחד המאכלים הבריאים שיש לנו במטבח ולא הרבה יודעים מהן התכונות הבריאותיות שיש בה, איך היא יכולה לעזור לנו מבחינה בריאותית ואיזה ויטמנים יש בה. כפי שציינו לעיל, הטחינה עשויה מזרעי שומשום, זרעי השומשום מלאים באומגה 6, אומגה 9 פיטוסטרולים, ליגנן, ויטמין בי, מגנזיום, אבץ, ברזל, אשלגן ועוד. כל הדברים הטובים האלה נמצאים בטחינה שלנו, לכן ניתן להגיש ששילוב של טחינה בתפריט היומי יכול להועיל לכם מבחינה בריאותית.
מחלות שטחינה עשויה לסייע עמן:
- כולסטרול גבוה – צריכה של טחינה במשך של 4-6 שבועות עשויה לסייע בהפחתת הכולסטרול.
- לחץ דם – טחינה יכולה לסייע בהורדת לחץ הדם (מחקרים אף הוכיחו ששמן שומשום מסייע לחולים הוסבלים מיתר לחץ דם).
- סרטן – גרעיני שומשום מעודדים ספיגה של ויטמין אי בגוף. לויטמין זה ישנה יכולת נוגדת חמצון חזקה אשר מקושרת למניעת מחלות סרטן וכן למניעת מחלות לב.
- דלקות פרקים – 2 כפות טחינה גולמית ביום יכולות לסייע עם דלקות פרקים. לכן, מומלץ לסובלים ממחלה זו לצרוך טחינה באופן יום יומי.
מתכון טעים ובריא לעוגיות טחינה עם סילאן
את עוגיות הטחינה האלה אתם לא תוכלו להפסיק לאכול! בבוקר עם הקפה או כנשנוש במהלך היום. אין יותר קל מזה להכנה.
מצרכים:
200 ג׳ טחינה גולמית
200 ג׳ סילאן
250 ג׳ קוואקר
100 ג׳ חמוציות מיובשות
10 תמרים מיובשים (מומלץ להשתמש בתמר מג'הול)
100 ג׳ אגוזי מלך קלופים
אופן ההכנה:
- יש לחמם תנור מראש על חום של 170 מעלות.
- בנתיים, בקערה ערבבו יחד את הטחינה והסילאן וקצצו את אגוזי המלך ואת התמרים.
- הוסיפו את הקוואקר, החמוציות, האגוזים והתמרים לתוך הבלילה וערבבו היטב.
- הרטיבו מעט את הידיים והתחילו להכין עוגיות פחוסות, הניחו אותם על מגש מרופד בתבנית אפייה ואפו למשך של כ-20 דקות.
- הוציאו מהתנור, קררו מעט ואכלו אותן חמות וטעימות. את מה שנשאר, שימו בקופסא ונשנשו כשבא לכם, עם הקפה בבוקר או סתם במהלך היום.
תיהנו ושיהיה בתאבון!