סטרואידים אנאבוליים

בריאות הלב זה לא משחק! בחרו נכון –
המרכז לטיפול ואבחון בעיות לב!

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו ונחזור אליכם בהקדם

סטרואידים אנאבולייםמחקר שנערך בבית הספר לרפואה של אוניברסיטת הרווארד, בשיתוף עם בית החולים הכללי של מסצ'וסטס, מראה ששימוש לטווח הארוך בסטרואידים אנאבוליים עשוי להשפיע על תפקוד פעימות לב. ההשפעה היא החלשת הלב והחוקרים אינם בטוחים אם המצב ניתן לטיפול.

זהו מחקר חדש קטן אך מדאיג, שמצא שמרימי משקולות בגיל העמידה, שנטלו סטרואידים במשך עשור בערך, הפגינו עדות לפעילות פעילות לב לקויה שלא נראתה בקרב מרימי משקולות שלא נטלו סטרואידים.

הממצאים ידועים אך הנתונים חדשים

הממצאים לפיהם שנים רבות של שימוש בסטרואידים אנאבוליים מחליש את הלב כבר הוכר בעבר. למחקר זה יש השלכות חשובות על בריאות הציבור מפני השימוש בסטרואידים על מנת לשפר ביצועי ספורט, והנתונים כבר אינם נחלתם הבלעדית של קבוצה קטנה של ספורטאי צמרת.

סטרואידים משמשים כיום באופן נרחב בענפי ספורט, כגון אגרוף ואומנויות לחימה משולבות, בנוסף להרמת משקולות.

סטרואידים אנאבוליים מיוצרים באופן סינטטי בתרופות המחקות את הורמון המין הגברי טסטוסטרון, באופן טבעי, אשר בונה שריר.

סטרואידים ועולם הספורט

שימוש בסטרואידים בקרב הציבור הרחב לא היווה בעיה ממשית עד סוף שנות השמונים או אפילו עד אמצע שנות התשעים. גם כיום, כששומעים על סטרואידים, הנתונים מקושרים לשחקני ספורט מקצועיים או רוכבי אופניים מקצועיים המשתמשים בהם.

אך הרוב המכריע של שימוש בסטרואידים כיום מתרחש בקרב ספורטאים חובבנים שעובדים במשרות רגילות.

השפעת הסטרואידים על הלב

במאמץ להבין טוב יותר את ההשפעה לטווח הארוך על הלב של שימוש בסטרואידים אנאבוליים, המדענים ביצעו בדיקות תפקוד לב על 12 מרימי משקולות שנטלו סטרואידים, ושבעה שלא נטלו את התרופות.

הגיל הממוצע של המשתתפים במחקר היה ארבעים, ומשתמשי הסטרואידים לקחו את התרופה בתקופה ממוצעת של תשע שנים. שתי הקבוצות היו זהות מבחינת משך הרמת המשקולות, רמת הפעילות הגופנית הכוללת והמשקל, אך המשתמשים בסטרואידים היו בעלי מסת שריר גבוהה יותר בהשוואה לאלו שלא קיבלו טיפול.

ממצאי המחקר

אולטרסאונד אקו דופלר שימש לבחינת זרימת הדם דרך הלב. בקרב רוב המשתמשים בסטרואידים, בתא השאיבה העיקרי של הלב, הנקרא החדר השמאלי, נראו ראיות לחולשה במהלך התכווצות.

חדר שמאלי בריא ביצע פעולות שאיבה מהדם ברמה של 55% עד שבעים אחוזים למילוי הלב. מדידה זו ידועה בשם מקטע פליטה.

עשרה מתוך 12 משתמשי הסטרואידים נמצאו עם מקטע פליטה של פחות מ-55%, במצב שנקשר לסיכון מוגבר לאי ספיקת לב ודום לב פתאומי. רק אחד מתוך שבעת מרימי המשקולות ללא היסטוריה של שימוש בסטרואידים, נמצא עם מקטע פליטה נמוך.

משמעות התוצאות

המשתמשים בסטרואידים הפגינו אף עדות לפעילות דיאסטולית לקויה, המהווה את יכולת החדר השמאלי להירגע ולהתמלא בדם לאחר ההתכווצות. הרפיית החדר השמאלי הופחתה כמעט במחצית בקרב משתמשי הסטרואידים, לעומת אלו שלא קיבלו טיפול.

ממצאי המחקר פורסמו בגיליון אפריל 2010 של כתב העת Circulation. במקור מטרת המחקר הייתה לבצע ניסוי פיילוט, אך הממצאים היו מרשימים והחוקרים החליטו לפרסמם.

לא ברור אם השפעת השימוש בסטרואידים לטווח הארוך על הלב ניתנת לטיפול כשמפסיקים את השימוש בתרופות.

רופאים צריכים לשאול על שימוש בסטרואידים

תקוות המדענים היא שממצאים אלו יגרמו לרופאים להיות מודעים יותר לגורם חשוב בתפקוד חדר שמאל בקרב אנשים צעירים בריאים העשויים להשתמש בסטרואידים אנאבוליים. רופאים צריכים לשאול את מטופליהם לגבי השימוש בתרופות אלו.

זוהי קריאת השכמה לרופאים שצריכים לשאול על השימוש בסטרואידים. רופאים כמעט תמיד מבברים האם המטופלים  שלהם מעשנים כנוהל שגרתי ומסיקים מכך על ההשלכות הבריאותיות הנובעות מכך כגון לחץ דם גבוה או סוכרת, אך מעט מאוד שואלים על השימוש בסטרואידים.

 

מכון שיקום לאחר ניתוח לב
המרכז לטיפול ואבחון בעיות לב

המרכז לטיפול ואבחון בעיות לב מתמחה במתן מידע בתחום טיפול ואבחון בעיות לב, כל מה שרציתם לדעת על טיפול ואבחון בעיות לב במקום אחד. המרכז מופעל על ידי צוות של אנשי מקצוע בחירים. לרשות המרכז מגוון רחב של מקורות מידע איכותיים, המיועדים להגיש לכם מידע ברור ונגיש.

072-3341176
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!