לחץ נפשי והתקפי לב

בריאות הלב זה לא משחק! בחרו נכון –
המרכז לטיפול ואבחון בעיות לב!

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו ונחזור אליכם בהקדם

לחץ נפשי והתקפי לבהאם לחץ נפשי ומתח קשורים למחלות לב? האם לחץ מגביר את הסיכון למחלות לב? לחץ אוחז בחלק בלתי נפרד בחיינו. מתח יכול לגרום לבעיות גופניות, רגשיות, פסיכולוגיות, ואף לגרום למחלות לב, לחץ דם גבוה, כאבים בחזה, או פעימות לב בלתי סדירות.

כיצד מתח מגדיל את הסיכון למחלות לב?

לחץ עלול לגרום לאנשים לאמץ הרגלים גרועים כמו עישון ותזונה לקויה. שני האחרונים נמנים בקבוצת גורמי הסיכון למחלות לב וכלי דם. חוקרים בתחום הרפואה אינם בטוחים כיצד בדיוק לחץ מגביר את הסיכון למחלות לב.

מתח עצמו עשוי להיות גורם סיכון, או לחילופין רמות גבוהות של מתח עשויות להפוך לגורמי סיכון אחרים (כגון כולסטרול גבוה או לחץ דם גבוה). לדוגמה, במקרים של לחץ נפשי, לחץ הדם עולה, צריכת המזון מתגברת, קיימת הזנחה עצמית והנטייה לעישון מתגברת.

מחקרים מראים כי מתח חריף מעורר הפחתה של זרימת דם ללב ומגביר את הסבירות של קרישי דם. כל אלה יכולים לגרום להתפתחות של מחלות לב וכלי דם.
אם הלחץ עצמו הוא גורם סיכון למחלות לב, זה קורה כי לחץ כרוני חושף את הגוף לרמות לא תקינות של הורמוני לחץ, כמו אדרנלין וקורטיזול. מחקרים הציגו את הקשר בין לחץ לשינויים בהיווצרות קרישי הדם, מה שמגביר את הסיכון להתקף לב.

במקרים בהם אובחן קריש דם וטרשת עורקים בעבר, לחץ אף מחריף את המצב ועלול לעורר כאבים בחזה שנגרמו על ידי הפחתה בזרימת הדם. למצב זה המתקיים תקופה ממושכת, יש השפעות אשר עשויות לגרום לנזקים משמעותיים לרקמות כלי הדם. זה הופך את כלי הדם לרגישים יותר לטרשת עורקים.

האם מתח משפיע על כולם באופן זהה?

אנשים נוטים להגיב בדרכים שונות לאירועים ומצבים שונים. לעיתים, אנשים יכולים להתמודד עם לחץ בדרכים בהן מעורבים רגשות של כעס, אשמה, פחד, עוינות, חרדה ודכדוך. ואילו אחרים עשויים לעמוד בפני אתגרי החיים ביתר קלות.

מה גורם ללחץ?

מתח יכול להיגרם על ידי שינוי פיזי או רגשי, או שינוי בסביבה. גורמי לחץ כוללים בעיות קלות, שינויים באורח חיים או שילוב של שניהם. ניהול מתח נעשה על ידי זיהוי גורמי הלחץ ושחרור המתח.

להלן כמה גורמי לחץ משותפים שיכולים להשפיע על אנשים בכל שלבי החיים: מחלה, מוות, בעיות ביחסים האישיים, עומס עבודה, אבטלה, פרישה, הריון, בעיות משפטיות, בעיות פיננסיות ועוד.

תסמינים ללחץ

תסמינים פיזיים- סחרחורות, כאבים כלליים, חריקת שיניים ,כאבי ראש, בעיות עיכול, מתח שרירים, קשיי שינה, דופק מואץ, צלצולים באוזניים, תנוחה כפופה, זיעה מוגברת, עייפות, תשישות, רעד, עלייה במשקל וקלקול קיבה.

סימנים רגשיים- כעס, חרדה, דיכאון, שינויים במצב רוח, עצבנות, בדידות, חשיבה שלילית,  עצב.

תסמינים נפשיים- דאגה מתמדת, קושי בקבלת החלטות, חוסר יכולת להתרכז, אובדן חוש הומור, זיכרון גרוע.

סימנים התנהגותיים- שתלטנות, אכילה כפייתית, גישה ביקורתית כלפי אחרים, שינויים תכופים, אימפולסיביות, שימוש באלכוהול או סמים, נסיגה ממערכות יחסים או ממצבים חברתיים.

כיצד ניתן להתמודד עם לחץ?

קיימות טכניקות רבות הניתנות לשימוש.

תזונה בריאה והפחתה בצריכת משקאות אלכוהול והפסקת עישון – מלבד הסיכונים הבריאותיים הברורים של הסיגריות, ניקוטין בניגוד לדעות הרווחות עשוי להגביר לחץ.

התעמלות על בסיס קבוע – פעילות גופנית אירובית הוכחה כמשחררת אנדורפינים (חומרים טבעיים המעוררים תחושה חיובית ומצב רוח) ומפחיתה גורמי לחץ.

בנוסף, אנשים רבים מוצאים את החיים כמלאי דרישות אולם מוקצב לכך זמן מואט. קביעת סדרי עדיפויות ופסק זמן הם שלבים חשובים בתהליך. בנוסף, חשוב להקפיד על מנוחה והרפייה.

אולי יעניין אותך גם:

אזהרה! נרגילה מסכנת את בריאות הלב שלכם

מכון שיקום לאחר ניתוח לב
המרכז לטיפול ואבחון בעיות לב

המרכז לטיפול ואבחון בעיות לב מתמחה במתן מידע בתחום טיפול ואבחון בעיות לב, כל מה שרציתם לדעת על טיפול ואבחון בעיות לב במקום אחד. המרכז מופעל על ידי צוות של אנשי מקצוע בחירים. לרשות המרכז מגוון רחב של מקורות מידע איכותיים, המיועדים להגיש לכם מידע ברור ונגיש.

072-3341176
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!